Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, July 31, 2011

11 bulan..

 ngan cikgu ong. bawah mata aleesya ada kesan lebam. dio terhantuk besi kerusi. xde ribut pape tiba2 jatuh. bunyi xkuat tapi lebam..
 baju tido baru beli. mmg saiz dio doh. tapi besar baju tu nak wak guano...
 rambut baru lepas potong. beah depan xpotong. potong tepi jer..
 kan dah nipis tepi tuh..
 depan tetap nak gulung gak rambut dio..
 besar seksok nak jadi wonder woman. huargghh..

 jalan2 kawasan sekolah..




 jumpa budak2 mintak aiskrim. apa la aleesya nie.. wak malu daddy ler..

 berlari2 kawasan court basketball..
 ikut mommy jogging..

 ni le keje aleesya masa daddy gosok baju.. 
 skang xperlu sekat dah bahagian dapur nie. aleesya xkan turun nyer. dia akan stay kat situ tunggu sape2 yg masuk tandas or tunggu mommy dia masak..
video
aleesya sikat rambut...

Monday, July 18, 2011

aleesya yg kembali sihat..

 kusyen dah wat tilam. nak gak panjat kerusi nie. xbagi nangis. main ler kat situ..
 time malas nak bergerak..
 kat sekolah. tu semua student. daddy sibuk jadi ajk kebersihan..


 cik ilah dio letak dale kotok..
 tempat wajib amek gambar. dalam glory..


 time baru nak sembuh. asyik nangis memanjang..

anak daddy sorang..
video
time malas nak layan daddy.. biasa kalau suruh tata dia akan tata walau tengah nangis pun leh brenti kejap tata pastu sambung nangis balik...
video
dah pandai panjat tangga..

Tuesday, July 12, 2011

latest..

tadi terkejut pengasuh aleesya cakap susu dah nak abis. minggu lepas baru je beli dupro tin kecik. kalu anak orang lain biasa la.. biasa nak abis susu satu peket kecik pun hampir sebulan. skang aleesya dah mula minum banyak susu. last try s-26. suka minum tapi shari tu dalam 3 aun jer. skang ni try dumex dupro, 2 botol susu 5 aun tu abis dia minum. bagus2 susu murah gak dia suka..
 dok bersimpuh. sopan nyer...

 kat KFC. dah leh dok diam dah. tapi kat bawah krusi penuh ngan makanan...

 kat marrybrown yg baru bukak..
 baju sejuk aleesya yang dibeli di sarikin.. xsuka pkai hood.
 muka budak nakal..
 ahli baru allycat.. pkai baju abang adam..

 gi jalan2..
 ni masa nak g buang sampah. sian tengok aleesya dok terperap dalam rumah. just sauk baju terus bawak dia jalan2 depan rumah tu yang serabai jer rambut..
 anak manja..


suka tarik pendrive dari player. daddy xleh dengar lagu. terpaksa layan radio sarawak yang kdg2 xpaham pe yang diaorang borak...
video
dapat ajar dia cium teddy bear.. 
video
mommy puasa jadi gi la berbuka kat kfc.. biasa sminggu skali makan kat kfc.. kdg2 muak dah..
video
shopping pampers aleesya. biasa beli diapex tapi xde. try hey baby baru cam ciksu dio beli. harga sama ngan diapex tapi kurang 4 keping dari diapex.
video
suka sangat jalan2 kat pantai. xnak orang pegang. nak jalan sendiri2. aiseh dah besar dah aleesya nie..
video
dah pandai bye2 tapi tangan xbergerak. esok nyer baru leh lambai tangan...


Wednesday, July 6, 2011

sebulan yg lepas..

 asalkan kertas jer masuk mulut..
video clip kat bawah nie jadi gelap bila di upload dlm blog. maybe pixel dikecikkan...
video
topi beli kat sarikin..
video
ni masa mula2 tumbuh gigi. xberjaya gak nak rakam gigi aleesya..
video
suka makan biskut..
video
video