Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, August 30, 2010

hari ketujuh

hari ni pas subuh ina msg aleesya xnak tdo dlm bekas dia. merengek nak org peluk. manja nyer ngan mummy dia. kul satu sampai la kul 3 baru dia nak tdo betul2. and ina cakap dr bagi balik petang ni. alhamdulillah... happy sket semua.
tdo cam biasa waktu pagi. dtg je tdo dtg je tdo. susah tul nak tgk aleesya buka mata skang ni.
aleesya nk bangun dah..
spek mata itam aleesya yg akan ditinggalkannya.. sedih ke..
aleesya dh buka mata setelah puas dikacau oleh daddy dia. hehehe..

                                    
pose istimewa utk makcik2 aleesya..

bonus!!

video

video

hari keenam

pagi ni ina msg dia letih sgt sebab baby nk nyusu sejam skali. smalam je baik. smpai kat spital aku tgk ina dah tdo. tunggu jap malas nak kacau dia tdo. 5 minit kemudian ina tersedar ngan muka yg mmg xde tenaga dah. yela ngan perut sakit kesan bedah tu nak bangun sejam skali mau x letih.
aleesya pun tdo spanjang pagi. tula sapa suh berjaga malam? marah daddy..
xprasan lsg daddy dtg. ni br pas cuci aleesya. itu pun dia tdo gak. xkisah org nak wat pape pun.
err.. ni bukan aleesya. ni kaki daddy aleesya.  kalau jumpa kaki ni kat mana2 tegur2 la ek. ngah tg misi cek ina. dok melepak kat luar wad .
sapa paham?
amboi, petang pun tdo cam xhengat.Bangun!!!
dh xmakan saman. nk bg minum susu pun susah. 
ni bukan kaki daddy aleesya. ni mmg yg aleesya punya tau.. kaki tirus ikut papa nik dio kata mama la. mesti papa suka ni..

Saturday, August 28, 2010

hari kelima

pagi2 lagi kul 4.30 a.m. ina msg ckp baby smalam 'jurus' sgt. xbyk karenah. tido memanjang. hmmm... bagus la camtu ada can nak kuar spital awal. 

bagi susu nangis, dukung pun nangis rupa2 nyer lampin dia dah basah. xselesa la tu..

                        
muka dah ngantuk dah bila perut dah kenyang.. mata usaha nak diangkat tapi makin lama makin berat..

                        
tgk pipi dia..

                               
check it out!! lesung pipit!!!

                  
tgn ajaib!!! mama dukung jer senyap terus aleesya. ska sgt ngan mamatuk dia.

                      
ni first time nak tdo hasil dukungan aku. hmm... sapa nak bg 50 sen? aku dukung baby? nape? xcaye?

pagi ni camana leh terlupa bwk tepon. gmbr di atas diambil guna tepon mama (3.2Mp). gmbr blur tu sebab di'zoom-in'kan supaya aurat tak kelihatan.. lain kali racun mama beli tepon camera pixel tinggi sket...

kul 9.30 pas balik tgk ina (blk awal sebab bb tdo n mummy dia dh nk tdo), ina hantar msg bagtau yg doktor xbagi kuar lagi coz kuning aleesya tu makin tinggi. 10.2 ke 10.6. dr suh dok lagi 5 hari. wallaweh.. lama tuh.. sian kat ina... letih dia malam2. nk nunggu malam xleh. plawat tak dibenarkan nunggu. doa2kan semoga aleesya cepat sembuh ek..


ronda mukah


first time bw mama g pasar lama mukah. xde pe yg special minggu nie. brg2 yg pelik2 jrg tgk xde.. mama tgh pening nak beli pe utk masak kat ina.

hari keempat

pg2 g spital tgk ina n aleesya. ina ckp smlm xdpt tdo baby stengah jam skali nangis nak susu. tengok pipi dia dah bulat sket.
masa tengah berjemur dlm blue photo... aleesya mmg xska pakai spek itam tuh.. kena tunggu dia betul2 lena br leh pkaikan.. kalau x mesti meraung punyer..
baru pas minum susu. muka puas ati. tembam dah kan..
tabiat aleesya... suka angkat tgn cam surrender hatta masa tdo skalipun..

Friday, August 27, 2010

hari ketiga


hari ni xleh kuar spital. kena stay lagi so kena tkr wad lain. dr wad  sebelum bersalin ke wad kanak2. aleesya kena dok bawah photo. cian die kena pakai spek itam..
slalu nak org dukung. kecik lagi dh demand nih. suka tgk perhatikan org. tgh scan byk input br kut..

hari kedua

hrp2 dpt kuar hospital awal..
tiba2 wat tangan cam2. cute tul anak daddy ni..
dah nampak kuning sket..
bukak je kain mesti nangis...

gambar hari pertama..


ni masa aleesya mula2 kuar dari bilik bedah (lahir kul 10.05 a.m.). kuar2 dah celik dah.
kecik kan... ni satu jam stengah slepas lahir.
ngah kusyuk tdo.. dua jam stengah lepas lahir
dh ada tanda kuning dah. cian nyer.. lima jam pas lahir

hari pertama di dunia

25hb Ogos 2010 aleesya dilahirkan melalui pembedahan sesudah 2 hari ina bergelut kesakitan. paper pun rasa nya berbaloi kesakitan tu bila tgk aleesya wat kali pertama. opss.. berat aleesya 1.99 kg. 4 minggu sebelum ni (dlm perut) berat dia 2kg. susut. dalam perut lagi dah diet aleesya ni. ish..ish..sih..

perasaan first time jadi ayah? xtau nak gambarkan camna. dulu cam xyakin ada manusia berbinkan aku. skang, nah.. aku dah jadi bapa dah. semua rasa ada. gembira, takut, tkejut... tp yg ptg aku dah jadi bapak orang dah!!