Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, September 23, 2010

Wednesday, September 8, 2010

hari kelima belas

rasa cam xnak upload gambar hari nie. tapi rasa cam xkena lak. 

                                         

Tuesday, September 7, 2010

hari keempat belas

shari dua ni aleesya xtdo nyenyak dah. tdo2 ayam lak. yg kesian ina lah yg terpaksa bg susu stiap kali aleesya tersedar. hari ni aleesya tdo sharian. bgn bila pampers dah penuh. tu je. malam ni sure la aleesya susah nak tdo. maka mummy dia pun xtdo. mamtok pun xberapa tdo. daddy dia.... sket2 xtdo. hehehe.. 
first gambar aleesya mandi. mama yg request supaya gambar ni diletakkan dalma blog. aku yg menurut perintah..

Monday, September 6, 2010

hari ketiga belas

hari ni tali pusat aleesya dah tercabut. mama pun xpresan. hanya disedari oleh daddy dia je.





Sunday, September 5, 2010

hari kedua belas

hari ni  hari paling sket amek gambar aleesya. dah xde posisi yg baru dah. dah boring gmbar yg hampir sama jah tiap hari..
dalam rumah mmg gelap...
gmbar xclear

Saturday, September 4, 2010

hari kesebelas

hari ni x jalan ke mana2. g pasar je ngan mama. xsempat amek gambar mama. ramai org ngah shopping raya.
sebelum mandikan alessya. br bgn..
baru pas mandi. tema dah tkr dari polkadot kepada lembu. mmoooo....

Friday, September 3, 2010

bonus 2

video
bukti ke'gaban'an aleesya tdo...

video
masa nak kuar spital. lepas nurse mandikan aleesya, giliran mamatuk lak pakaikan baju..

video

hari kesepuluh

smalam aleesya wat perangai. xnak tdo asyik merengek. dukung je terus senyap. itu pun tdo2 ayam. letak kat tilam dia nangis. manja sangat la tu. 
hari nie hujan lebat. sejuk. kena balut ngan dua helai kain. sebab tu xnampak kain polkadot. hehehe...
sejuk... opss dah namapk dah kain tu..
senyuman mahal... mahal sebab jarang dapat gambar tgh senyum.. plus senyum sambil mengembangkan lobang hidung....

kalau perhatikan kulit aleesya btl2, dari putih dah jadi gelap dah sket hasil dari berjemur bawah blue photo. cian.. snow white dah jadi pocahontas!!

Thursday, September 2, 2010

hari kesembilan

blanket polkadot yg ketiga. sapa lagi kalau bukan dari cik long dia.
baju kodok juga dari cik long aleesya..
hari ni xde pe yg menarik. ina kena gi buka jahitan dia. esok aleesya lak g test darah. jadi pikir2 balik baik wat dua2 hari ni skaligus. xde lah gi spital dua tiga kali.
mamatuk ngan aleesya dok tunggu result darah. aleesya tdo sebelum dan selepas amek darah. hatta masa amek darah pun dia tdo. tdo xhengat!!!

tdo terlentang atas perut ina.
balik dari spital. cam biasa tdo lagi..

Wednesday, September 1, 2010

hari kelapan

smalam xsempat nak bgtau dlm blog yg aleesya dah berjaya balik ke rumah dgn jayanya kul 2 ptg. sbenarnya nurse ckp leh kuar kul 5 tapi mb dia tgk kitaorang dh dtg awal jd dia discharge aleesya awal lah. 
gambar dah jadi terbalik.puas ejas dah. apa punye blogspot da..
yap, fes taim aleesya xdibedung ngan kain ijau. balik umah pakai kain yg cik long dia bagi.hoho tu pattern faveret cik long dia tu. POKEDOT.
besar baju nyer... baju yg dibeli di bandung..
tdo ngan rasa takjub. wat la cmana pun. mata maintain tutup. wat bising, dahi je berjerut. angkat tangan kaki, huh, x dilayan.tdo tahap lapan tul..
stelah diganggu gugat oleh daddy dia, ini lah aksi yg direspon.. pape pun tdo best..
gambar mahal!!!
gambar senget. marah kat blogspot la. pening aku nak ngejah. tu surat beranak aleesya. secara rasmi nyer aleesya jadi warganegara Malaysia. blakang nama aleesya tu nama aku. hehehehe...