Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, October 29, 2010

hari 64

 merenung masa depan..
ngah borak ngan daddy..
hai..
jalan2..
video

hari 63

hari ni exam untuk subjek math. bertambah sibuk nak tanda paper lagi. jadi utk peminat2 aleesya jgn marah blog lambat update..
4 kelas kena semak. hadoiii...
letih sangat samapi ttdo ngan aleesya..


hari ke 61

nape lama xupdate blog? hmm.. susah nak jawab tu. first ngah sibuk buat rancangan pengajaran harian (rph).  second, sibuk nak exam. skema jawapan xwat lagi. gambar aleesya pun xamek mana sangat. sibuk weh...
masa amek aleesya dari rumah pengasuh. mesti dok tdo. mana xnyer. letak dalam buaian...
pas mandi..
grr....
tdo tahap gaban. dah anak encik gaban apa nak buat kan... bantal aleesya dah xterbalik tu...
bestnyer tdo....

Monday, October 25, 2010

hari ke 61

hari pertama ina mengajar skaligus hari pertama aleesya tinggal di rumah pengasuh. kul 9 pg ina call pengasuh tanya keadaan aleesya. nah... pengasuh bagitau aleesya dah minum abis satu botol. xcukup lagi. huiyoo.. selama ni stgh botol pun susah. 

pas tepon, terus minta izin kuar ngan pk. balik umah amek susu yg dah diperah htr kat rumah pengasuh. ina nyusukan aleesya jap. aleesya nangis jap xkenal mommy dia. huhuhu.. pastu mommy dia lak hampir nangis. pas tjk cap gantung, baru la aleesya kenal mommy dia.. pas dia tdo balik smula ke skolah.

masa nak amek aleesya, pengasuh bgtau botol susu yg kedua pun dah abis minum. good girl..
muka baru pas amek dari rumah pengasuh. tdo manjang..
petang td. pas muntah nyusu balik. ni gambar pas kekenyangan...
malam ni aleesya mmg juruh bena... senyap je..

hari ke 56 (tertinggal)

baju kodok yg last skali pkai. dari bandung. ditaja oleh cik long..
erkk.. pehal semua tgk ni?
panas panas weh..
zzzz.....
last lawatan mama ke pasar mukah..

Sunday, October 24, 2010

hari ke 60

hari ni genap umur ica 2bulan. dah banyak beza dah ica ni. dari kecut dah jadi kembong. dari puteh ke berkilat. skang dah coklat dah. rasa kejap je masa berlalu..
baju bertanduk hadiah dari auntie leen.. comel kan daddy ica. hehehe.. ica dah mmg comel la..
nak g jalan2 sebab panas kat umah xde letrik. masuk keta terus nak susu...
kenyang dah...





hari ke 59

dah cantik dah anak nik pareh ni...
baju hadiah dari uncle helmi n auntie tinie..
g shopping pinggan tapi xde yg berkenan..

Saturday, October 23, 2010

hari ke 58

hari last mama kat mukah. ni first time ica berpisah ngan mamatuk dia. huhuhu... (daddy dia tolong sedih bagi pihak ica). pas mama g rasa sunyi lak rumah ni. ica skali nangis pun makin kuat. rindu mamatuk dia la tu kut..
"rasa rumah ni ada 3 org, nape ada 2 je?" pikir ica...
monyok.. rindu mamatuk.. 

Monday, October 18, 2010

gambar yg ter miss

 opocot!!
 wah, cantik nyer atap rumah ni...

 kat nirwana. kawan2 mamatuk yg tersua kat nirwana ni xprasan pun ada baby dalam kain tu. diaorang ingat mommy patah tangan.. nak wat camana dah kecik sangat...
kan betul cakap. ada ica dalam kain ni.
papanik n family. 
 ica ngah pikir pasal bajet 2011.
 



the mummy return. huhuhu...

hari ke 54

baju yg diberi oleh ustaz fakhri. seksi la ustaz..
monyet biru peliharaan ica yg diberi oleh cik long dia...

Sunday, October 17, 2010

hari ke 53

baju pooh ni ditaja oleh daddy. of course bawah RM10. hehehe..





di rumah pengasuh ica. baju belang2 tu makcik pengasuh. g wat majlis suai kenal tapi xde sesi raging. slamat...