Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, March 21, 2011

for mamatuk..

ni nak tunjuk kat mamatuk dia, camana aleesya merangkak. dah ada respon bila orang panggil dia. tapi ngan bunyi yang terdesak la...
video

video

video

Saturday, March 19, 2011

6 bulan 3 minggu..


 kepit rambut tu pengasuh yang bagi...
 kat rh hotel di sibu.. tgk aleesya dah siap merayau2 dah..
 makan malam di sibu..
 pemandangan dari bilik hotel.
 lunch kat singapore chicken rice (scr), sibu..


  
 tido bersama blue monkey cik long..
 kena letak pelindung keselamatan. belum cukup stabil lagi berdiri...
 kadang2 benda2 keselamatan ni menghalang laluan. meraung la pastu..

 manja kededek..




 tgk aleesya lenggok ko daddy..

 faveret..

 buas sampai dok celah2 kerusi malas..
 koya bowok keto..

video

video
port faveret aleesya.
video
ni pun pat faveret. suka ngan plastik kerusi..
video

video

video

video

video

video


Friday, March 4, 2011

demam!!




 ni baru tersenyum. kalau x, wat muka kesian je 24 jam...
xbrapa aktif dah. so lemah...

Tuesday, March 1, 2011

6 bulan!

 25hb baru ni genap umur aleesya 6 bulan. rasa cepat je tgk dia membesar. baru nie gi cucuk aleesya. nangis gak sebab nurse tu lama sangat cucuk. sebelum tu nurse wat test ngan 2 bongkak kiub kayu. dia letak atas tangan dia n mintak aleesya amek. mula2 aleesya amek 1 pakai tangan kanan. pastu aleesya pening nape nak amek satu lagi. lama gak dia pikir last2 dia amek satu lagi kiub tu ngan tangan kiri sebab tangan kanan  dah penuh ngan kiub satu lagi. nurse tu cakap aleesya genius sebab kebiasaannya baby bila dia dah amek ngan salah satu tangan, dia akan buang kiub tu utk amek kiub satu lagi. 
berat terkini: 5.3 kg (naik 100g jer)
tinggi: 59 cm ( lupa naik brape)

 bertambah buas. selalu masuk bawah kerusi.


kartun faveret. upin ipin.
video
video
video
video
video
video